24 januari 2015
13:40

Björklinge BK 02/03

Referat: Björklinge BK 01 - Björklinge BK 02/03

Då var andra derbyt i Björklinge spelat. Det första till 01 och andra till 02:orna. Rättvist så det förslår. Vi gjorde ett tappert försök att skapa lite inramning till matchen men lyckades nog inte fullt ut tyvärr, p.g.a. olika orsaker. Publiken var dock med på noterna och gjorde allt för de båda tappra lagen.

Sett till matchen så kommer vi inte upp på samma nivå som mot Saga på något sätt. För lite spring i fötterna och oskärpa i passningar och skott. Vi skall säga att 02 laget gör en riktigt bra match dock. Bra fart och överbelastar stora delar av banan och gör det svårt för oss att skapa något. Skottstatistiken i andra perioden 1-5 visar att den var inget vidare från något håll. 6 skott på en period tyder på mycket spel runt om och få chanser. Och så var det faktiskt. Det var nog den första och sista perioden vi möjligen kommer att minnas. Fösta perioden med ett offensivt, respektlöst 02 lag. Och den sista med ett 01 lag som visar att det går att komma tillbaka bara viljan finns. Oturligt för oss så kommer det sista målet på en tusch som ställer en för dagen strålande målvakt, Ellen. Total skottstatistik 10-20 är på tok för svagt för vårt lag. Något att jobba med.

Daniella fick strikta instruktioner att våga båga in från sin kant. Och när det uteblev efter den första perioden sade jag till på skarpen och vips så hänger hon in en bågning i bortre stolpen. Hoppas hon tar in det och fortsätter för Danni var en av få som verkligen krigade idag. Även andra målet gjordes av Danni på en fin pass från Sanna. Den sista perioden är skotten 4-11 och det är alldeles för dåligt när man har Saga matchen fortfarande i färskt minne. Selma kvitterar i mitten på sista perioden och vi känner stor medvind men vi räcker inte hela vägen fram idag.

Skall vi se framåt några år så kommer detta att bli något riktigt kul för BBK. Ett damlag och/eller DJ lag med alla dessa tjejer, ser jag har lysande framtidsutsikter. Nästa säsong blir det inga derbyn då vi måste se till att skapa bättre förutsättningar för alla dessa tjejer. Vi ledare behöver sätta oss ner och diskutera igenom vad som kommer att vara bäst för tjejerna. Fler led att utvecklas i kanske.

Grattis alla spelare i F02 och alla ledare för en strålande genomförd match. Trots att det finns många besvikna tjejer i vårt lag såklart, så skall vi se framåt och ge Arlanda en tuff match hemma i grottan nästa lördag. Väl mött då.

F99 har lämnat sin träningstid på tisdagar och blev då ledig för oss. Vi slipper nu krocken med gymnastiken på onsdagar och fotbollen i Iron som har tagit en onsdagstid. Så från och med veckan som kommer tränar vi tisdagar och fredagar. Vanliga tider. Vi kör på fram till Örebrocupen och sen är det fotboll som gäller. Vi har fått önskemål om att köra innebandy en dag i veckan eller kanske varannan vecka efter örebrocupen. Sug på det lite och kom med synpunkter. Jag lade ner det tidigare år men tjejerna har kommit med frågan nu och jag är öppen för alla förslag.